Нині у зв’язку з паводком на гірських річках у парламенті створили міжфракційне об’єднання «Карпати». Ідея створення у Верховній Раді України такого об’єднання назрівала давно. Зараз же катастрофічна повінь, яка сталася в західних регіонах України, підштовхнула нас до гуртування.

Минулого року Кабінет Міністрів України ухвалив державну програму розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки. Цей документ був спрямований на покращення соціального та економічного розвитку українських Карпат, а також на підвищення транспортної доступності окремих гірських територій. Протипаводкові заходи також були прописані в ній, але тут є одне «але» – на реалізацію програми не виділили в цьому році жодної гривні.

Впевнений, що якби ця програма була профінансованою, можливо, наслідки повені були би менш критичними. А загалом переконаний, що жителі Карпатського регіону відчують нашу спільну працю, яка позначиться на інфраструктурі туризму, розвитку закладів туризму та освіти.