Окружний адміністративний суд Києва знівелював суддівську реформу в Україні і таким чином продемонстрував повну залежність від влади. 

На цьому наголосив народний депутат від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк в ефірі каналу «Еспресо», коментуючи повернення Окружним адміністративним судом Києва до Офісу генерального прокурора не вручені підозри п’ятьом суддям.

«Насамперед такий випадок свідчить про крах судової гілки влади загалом. Нині ми бачимо, що антикорупційні органи безсилі. Тому, слід говорити, що потрібне втручання, і повинна бути висловлена позиція представниками Верховного суду України. Ми хочемо, щоб із цього приводу були чіткі коментарі керівника Офісу генеральної прокуратури. Це прецедент, який може призвести до паралічу найвищої судівської гілки влади», – переконаний народний депутат.

Він також додав, що на сьогодні є певні питання щодо законності проведення прослуховування засобів зв’язку, адже невідомо, чи були всі необхідні документи для проведення таких заходів

З іншого боку, за словами Цимбалюка, «ми бачимо, що існує кругова порука, серед вищих суддівських органів – деякі судді вже стали нібито вічними і пережили багато етапів проведення судової реформи».

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва повернув до Офісу генерального прокурора невручені повідомлення про підозри суддям Окружного адміністративного суду міста Києва у кримінальному провадженні, які були залишені прокурорами просто на стільці в коридорі суду в позаробочий час.