Днями тисячам одиноких мам по всій країні прийшли листи з вимогою повернути кошти, виділені на утримання дитини, назад в бюджет. Вдумайтесь лише – влада вимагає віддати гроші, які люди вже отримали і витратили на своїх дітей.

До того ж виплатили копійки, яких ні на що не вистачає, так ще й їх змушують повернути, погрожуючи судом. Читаю цю новину і розумію – команда президента остаточно з’їхала з глузду. Далі вже нікуди! «Слуги народу» вкотре довели, що немає межі цинізму та жорстокості.

Що далі? Завтра відбиратимуть пенсії, бо президенту не вистачає на утримання державної дачі, на яку він нещодавно переїхав?

Моє обурення викликане, зокрема, й тим, що я точно знаю – в Україні достатньо ресурсів і на достойне життя людей, і на розвиток! Я думаю, всі пам’ятають, що в розпал фінансової кризи мій уряд платив великі гроші як допомогу при народженні дитини: 2,5 тисячі доларів на народження першої дитини, 5 тисяч – другої дитини і 10 тисяч – на народження третьої і наступних діток. Чому ми тоді могли це робити, а «нові обличчя» сьогодні чомусь не можуть?

Біда в тому, що біля керма держави опинилися випадкові люди, які не мають уявлення про економічні процеси і не здатні відсунути від годівниці старих і нових корупціонерів. Кожен має зайнятися своєю справою. Команди професійних політиків та управлінців – керувати державою, а комедіанти – давати концерти та розважати людей.

Тоді й землю міжнародним аферистам продавати не доведеться, і казино у кожній підворотні відкривати не буде потреби, і самотні мами, у яких зараз забирають вже виплачену допомогу, почуватимуться захищеними, а не приниженими, як сьогодні.

Виправити помилку, допущену під час минулих виборів, ніколи не запізно.