Минулого тижня команда ВО «Батьківщина» у складі Уляни Парпан, Мар’яна Лозинського, Василя Чорного та Василя Борковського побувала на Турківщині.
Багаторазові зустрічі, які були насичені і людьми та запитаннями дають об‘єктивну можливість аналізу стану справ у цьому бойківському краю. Суцільне безробіття, зруйнова повністю економіка для гірського господарства, погані дороги, катастрофічне знищення села та різке зменшення учнів у шкільних закладах- все це набуло такого стану за останні роки та продовжує розвиватися сьогодні.
Смуток і біль охоплює від побаченого, однак не відкидає у нас бажання змінити ситуацію в цьому краю на краще. Потрібні рішучі кроки, спрямовані на чесну й відверту щоденну працю на рівні села, міста, області. Переконаний, що без фінансової підтримки Уряду з допомогою депутата ВР для гірських районів нашої області здійснити зміни тут буде дуже тяжко.
Однак, ми віримо у перемогу й любимо цей бойківський край! Тут наша історія, наші традиції, тут ми й народилися.
Папа Римський, Іван Павло II, перебуваючи в Україні в 2001 році сказав: «Українці, в родючу землю ваших традицій заглиблюється коріння вашого майбутнього!» (часопис «Світло», 2001р., с.312)
Мар’ян Лозинський