Народний депутат України від ВО “Батьківщина” Михайло Цимбалюк закликав уряд не красти у людей новорічні свята, а зробити масове тестування.

На новорічні та різдвяні свята уряди європейських країн роблять все можливе для того, щоб полегшити обмеження для своїх громадян і бізнесу: запроваджують масове тестування, паспорти імунітету та сертифікати здоров’я. А в Україні влада пропонує оголосити на свята двотижневий локдаун. Це найдешевший для уряду, але неефективний для простих українців сценарій протистояння COVID-19.

Про це УНН розповів перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів народний депутат України Михайло Цимбалюк.

“Я б хотів порадити уряду насамперед брати приклад з європейських держав, як саме захищати своїх громадян. У нас замість того, щоб дбати про масове тестування, щоб лікувати за державний “антиковідний” кошт вдома чи у стаціонарі, вигадують, як людей обмежити у свободі пересування”, – вважає нардеп.

За словами Цимбалюка, урядовці не замислюються над тим, що громадяни й бізнес вже вичерпали свої фінансові запаси за часи попереднього весняного локдауну.

“Влада не думає, а як люди взагалі будуть святкувати, знаходячись вдома. Вони вже використали свої заощадження на харчування, на ліки. Це не той шлях. Тож зараз влада має відзвітувати Кабінетом міністрів, як вони виконують постанову Верховної Ради, де чітко покроково передбачено як лікувати, як тестувати за державні кошти. А тоді ми будемо їх питати, що це за такі дурні ініціативи”, – вважає народний депутат.

Михайло Цимбалюк переконаний, що це знущання з українського народу, а не підхід урядовців