Парламент у другому читанні підтримав Законопроєкт «Батьківщини» щодо соцдопомоги важкохворим дітям.

Парламент одноголосно підтримав Законопроект про внесення змін до статті 18-7 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо підвищення розмірів допомоги для дітей із тяжкими хворобами, авторства Юлії Тимошенко, Михайла Цимбалюка та інших народних депутатів (№2024) у другому читанні. За проголосувало 345 народних обранців.

В Україні понад 70 тисяч дітей хворіють тяжкими хворобами і всі вони потребують соціального захисту збоку держави. Так, для соціального захисту таких дітей виплачується допомога на місяць у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Законопроектом автори пропонують підвищити розміри щомісячної державної допомоги для тяжкохворих дітей з одного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, до двох прожиткових мінімумів встановлених для дітей відповідного віку.

Акцентую увагу на тому, що прожиткові мінімуми для дітей затверджені у середньому у розмірі 49% до прогнозного фактичного розміру прожиткового мінімуму, така державна допомога не дає можливості забезпечувати дітей ліками та відповідним харчування.