Нещодавно на Львівщині відбувся футбольний турнір, присвячений Дню добровольця, який відзначається 14 березня.

Як інформує пресслужба Львівського обласного партосередку ВО «Батьківщина», співорганізатором турніру виступив депутат обласної ради Степан Пилип.

«14 березня – це не випадкова дата, адже саме у цей день у 2014 році прямо з Майдану пішли перші добровольці на війну, яку розв’язала Росія на українському Донбасі. Потім до них приєдналися ще тисячі людей», – розповів Степан Пилип.

Він також додав, що такі турніри покликані вшанувати пам’ять добровольців, яких уже немає сьогодні з нами та підняти бойовий дух і висловити слова вдячності тим людям, котрі зараз відстоюють мирне небо України.

Як відомо, серед учасників турніру були воїни АТО, волонтери, добровольці та команди Ліги ветеранів Львівщини «Фенікс-Стефано» Підмонастир та «Гамаліївка». Почесний гість турніру – відомий український футболіст і тренер, рекордсмен української вищої ліги за кількістю ігор у ранзі головного тренера Мирон Маркевич.