«Батьківщина» спільно з лікарями сформувала пакет пропозицій, необхідних для наведення ладу в системі охорони здоров’я та ефективної боротьби з пандемією, виконання яких вимагатиме від керівників держави, уряду та МОЗу. Виправляти помилки потрібно якнайшвидше.

«Медичні працівники, які прямо дотичні до важко хворих на ковід, такі як анестезіолог, рентгенолог, отримують заробітну плату 5-6 тисяч гривень на руки. Це наруга над професією лікаря! Ми всі читали декларацію керівника «Нафтогазу», у якого офіційна зарплата 24 мільйони гривень в місяць. Одна його зарплата покриває річний дефіцит Новомосковської центральної районної лікарні. Так не може бути. Такі великі дисбаланси залишать Україну без повноцінної галузі охорони здоров’я. Я буду про це серйозно говорити з вищим керівництвом держави», – запевнила лідер «Батьківщини».

Вона пообіцяла, що ініціюватиме розв’язання проблем, з якими до неї звернулися медичні працівники лікарень Дніпровщини, якнайшвидше.

«Однак це все латання дірок. Без суттєвої зміни системи не обійтися, тому перехід на страхову медицину – це питання №1. Ми підготували системний глибокий законопроєкт, зібрали в ньому найкращий світовий досвід і хочемо домогтися впровадження страхової медицини в Україні. Це нам дасть в 4 рази більше фінансування, а це означає, що ми розв’яжемо 80% проблем галузі. Наша система полягає в тому, що співфінансувати медичну страховку будуть центральний бюджет, місцеві бюджети, обов’язково роботодавець і трошечки – сама людина. Це найкраща модель, яка покриє все – функціонування медичної галузі та лікування», – запевнила лідер «Батьківщини».

Обговорюючи з журналістами області ситуацію в країні, Юлія Тимошенко зазначила, що зараз є два варіанти політичної  поведінки – піти в радикальну опозицію й критикувати владу, але «від цього не стане легше людям», або об’єднуватися заради ефективних дій та змін.

«Наша команда за те, щоб зібрати сильних профі та докорінно змінити курс держави. Ми на кожний напрямок життя країни даємо лаконічні, чіткі й дуже дієві пропозиції. Якщо їх втілювати в життя, то матимемо результат не через три роки, а вже зараз», – переконана Юлія Тимошенко.