Сьогодні, 7 травня, народний депутат України, керівник «Батьківщини» на Львівщині Михайло Цимбалюк поспілкувався з журналістами Стрийщини та Самбірщини, зустрівся з депутатським корпусом місцевих рад та фермерами.

Під час зустрічей парламентарій детально розповів про ризики для держави від Закону про ринок землі, – якщо він запрацює, то тут не обійтись без Всеукраїнського референдуму, а відтак голос народу має бути вирішальним.

«Батьківщина» – єдина фракція, що не дала жодного голосу за розпродаж української землі. Але влада протиснула дозвіл на її купівлю іноземцями. Ухвалений закон зняв останні запобіжники від розпродажу землі іноземцям – як фізичним, так і юридичним особам – та скасував заборону на продаж особливо цінних земель», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Політик загострив увагу на недоліках у проведеній децентралізації. Удосконалення, за словами Михайла Цимбалюка, потребує соціальна політика, пенсійна реформа. Нардепи від «Батьківщини» з її лідером Юлією Тимошенко добиваються законодавчо надати право жінкам, які народили і виховали троє і більше дітей, піти на пенсію після 50 років.

«Належить віддати те, що заслужили чорнобильці. Не підвищено зарплати військовим, які захищають державу від агресії Росії. Натомість уряд планує оподаткувати доходи заробітчан, несправедливо посилити контроль за нарахуванням субсидій незахищеній категорії населення. Ми, як опозиція, напрацювали і пропонуємо з цих проблем свої реальні варіанти удосконалення, добиватимемось їх затвердження, бо вони спрямовані на добробут, покращення життя українців. Вже всі, здається, зрозуміли, що з обіцяного перед виборами влада за два роки нічого не виконала», – наголосив Михайло Цимбалюк.