Михайло Цимбалюк: З відкриттям ринку землі через підставних осіб її можуть купити і представники країни-агресора

Народний депутат України, голова «Батьківщини» на Львівщині Михайло Цимбалюк зустрівся з представниками громадськості та фермерами новоствореного Львівського району, про це інформує пресслужба місцевого партосередку.

Політик під час зустрічі акцентував увагу на тому, що з 1 липня знімається мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

«Вже зараз фіксуються випадки, коли пропонують викуп земельних паїв. Роблять це спекулянти, щоб за безцінь скупити землю, а потім її вигідно продати. Не виключено, що власниками землі можуть стати і представники країни-агресора», – зазначив Михайло Цимбалюк.

За словами політика, у нас пропонується за один гектар землі 20-25 тисяч гривень, тоді як, наприклад, у Німеччині, де набагато гірші грунти, – 70 тисяч євро.

«Варто лише зіставити ці цифри і все стане зрозуміло. Ніхто не проти ринку землі, але аж ніяк у нинішніх нестабільних умовах, коли в Україні війна з російським окупантом, низька купівельна спроможність громадян, відсутній Банк земель; не приведено до відповідних стандартів законодавчу базу, яка стосується земельних питань», – наголосив Михайло Цимбалюк.

Очільник «Батьківщини» на Львівщині зазначив, що політична сила Юлії Тимошенко категорично проти такого безправ’я, тому зрештою вже розпочала процес збору підписів за проведення референдуму.