Заступник голови постійної комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Львівської обласної ради Степан Пилип напередодні взяв участь у форумі «Роль науки в розвитку фермерства» з нагоди Дня фермера.

Як інформує пресслужба Львівського обласного партосередку ВО «Батьківщина», форум проходив на території Інституту сільського господарства Карпатського регіону в селі Ставчани Львівського району.

«Зараз в аграрному секторі Львівщини зареєстровано 1,2 тис. суб’єктів господарювання. Основна категорія виробників сільськогосподарської продукції включає близько 800 фермерських господарств та майже 280 тис особистих селянських господарств», – зазначив Степан Пилип.

Депутат також обговорив із фермерами проблеми, які виникають у процесі їх діяльності, зокрема державну підтримку та перспективи розвитку фермерських господарств на Львівщині.

«Цікаві та актуальні теми про розвиток науки та співпрацю з фермерами Львівщини, державні та обласні програми фінансової підтримки фермерства в області,  унікальність, перспективи розвитку фермерства та представлення наукових досягнень зернових і технічних культур на демонстраційних ділянках», – підсумував Степан Пилип.