У межах заходів до Дня фермера заступник голови постійної комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Львівської обласної ради, депутат від  ВО «Батьківщина» Степан Пилип напередодні взяв участь у виїзному семінарі щодо розвитку фермерських господарств молочного напряму у селі Малехів.

Разом із кращими фермерами молочного напряму обговорили основні напрями державної підтримки сімейних та фермерських господарств, труднощі перед малими та середніми виробниками молока і шляхи їх подолання (зокрема, шляхом створення нових і підвищення ефективності роботи існуючих кооперативів), а також оглянути лабораторію аналізу якості молока.

«День фермера – це можливість привернути увагу до проблем фермерських господарств на Львівщині, яка є однією із областей-лідерів за часткою сільського населення (39%). Розвиток сімейних фермерських господарств  дає можливість людям бути більш економічно незалежними та почуватись впевнено, працюючи у себе вдома, та відіграє важливу роль у збереженні села», – зазначив Степан Пилип.

За словами депутата, у Львівській області на початку цього року зареєстровано більше 1200 суб’єктів господарювання, з них 700 – малі та середні фермерські господарства, ще 300 – особисті фермерські господарства, які мають потенціал перетворення на сімейні ферми.

«Висловити вдячність фермерам за їхню працю – це обов’язок кожного з нас. Саме з цією метою в обласному бюджеті передбачено окремий напрямок, що стосується підтримки сімейних фермерських господарств», – підкреслив Степан Пилип.