У понеділок, 28 червня, Львівська районна партійна організація ВО «Батьківщина» долучилася до загальноукраїнських заходів з відзначення 25-річчя проголошення Конституції України.

Партійці взяли участь у церемонії підняття Державного прапора України та поклали квіти до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу на вул. Винниченка, а також долучилися до урочистостей біля пам’ятника Тарасу Шевченку на просп. Свободи у Львові.

«Україна має багатовікові конституційні традиції. Так, понад 300 років тому – 5 квітня 1710 року була укладена Конституція Пилипа Орлика, одна з перших європейських конституцій нового часу, і написав її саме українець. У документі були закладені демократичні принципи парламентаризму, сесійна робота Ради, а держава називалась Україною. Втім, Конституція Орлика так і не набула чинності, оскільки була написана в умовах вигнання», – зазначила виконувачка обов’язків голови районного партосередку «Батьківщини» Уляна Парпан.

Також у заходах взяли участь заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник, депутати обласної ради Світлана Стечак та Степан Пилип, представники «Батьківщини молодої» Львова, депутати місцевих рад Львівщини від ВО «Батьківщина».

Як відомо, прийняття Конституції України закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, визначило розподіл між гілками влади, зовнішньополітичну діяльність. Це було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, який також сприяв подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.