У неділю, 8 серпня, у селі Ганачівка Перемишлянської територіальної громади Львівського району пройшов 10-ий ювілейний фестиваль меду та локальних продуктів «Медова забава».

Як інформує пресслужба Львівського обласного партосередку ВО «Батьківщина», у межах заходу відбулася велика концертна програма народних та самодіяльних колективів, ярмарок продукції бджільництва, дегустація меду та медопродуктів.

У заході взяли участь голова Львівської районної організації ВО «Батьківщина» Уляна Парпан та депутати Перемишлянської міської громади Юрій Прончак та Богдан Бенцаровський.

Як відомо, сео Ганачівка вперше згадується у 1394 році в заповіті представника боярського роду Дмитра Васька Волчковича. У 1927 році Ганачівка була у власності графа Альфреда Потоцького. На той час в селі мешкало 673 особи. У 1944 році граф Альфред Потоцький виїхав до Перу. Неподалік Ганачівки до 1944 року розташовувалося село Ганачів, знищене 2 травня 1944 року. 1 червня 1945року в селі Ганачівка НКВС влаштував засідку, в яку потрапили розвідники із сотні УПА. 5 повстанців окупанти захопили в полон.