У вівторок, 24 серпня було встановлено Національний рекорд України «Наймасовіше виконання хористами Гімну українських січових стрільців «Ой у лузі червона калина».

Як інформує пресслужба Львівського обласного партосередку ВО «Батьківщина», сертифікат начальнику відділу культури Сокальської міської ради, «батьківщинівці» Мирославі Михайлюк вручив експерт Національного реєстру рекордів.

«Керівниками зведеного хору стали Роман Козярський та Богдан Кійко. Рекорд зафіксували у кількості 848 осіб у Сокальській територіальній громаді», – розповіла Мирослава Михайлюк.

За її словами. у встановленні рекорду взяли участь народні, вокальні, аматорські колективи, бібліотекарі,  учасники АТО, депутати, представники духовенства, влади, медицини, освіти, художньої самодіяльності сіл Сокальської  територіальної громади, а саме: м.Сокаль, смт.Жвирка, с.Завишень, с.Забужжя, с.Бояничі, с.Опільсько, с.Хоробрів, с.Угринів, с.Тудорковичі, с.Войславичі, с.Нісмичі, с.Варяж, с.Лубнівка, с.Савчин, с.Гута, с.Поториця, с.Зубків, с.Переспа, с.Комарів, с.Тартаків, с.Копитів, с.Романівка, с.Суховоля, с.Равщина, с.Ульвівок, с.Теляж, с.Фусів, с.Княже, с.Шпиколоси, с.Стенятин, с.Ільковичі, с.Скоморохи, с.Перетоки, с.Лучиці, с.Шарпанці, с.Свитазів, с.Лещатів, с.Боб’ятин, с.Перв’ятичі, с.Спасів, с.Горбків, с.Волиця, с.Ниновичі, с.Старгород, с.Пісочне, с.Гатківка, с.Конотопи, с.Трудолюбівка, с.Лешків, с.Русин.