У вівторок, 5 жовтня, депутат Львівської обласної ради від ВО «Батьківщина» Іван Стецькович взяв участь у сесії Новояворівської міської ради Яворівського району.

Сесія розпочалася з вручення ключів від квартири сім’ї учасника АТО, яку міська рада придбала за співфінансування з обласного бюджету.

Оскільки Яворівський район є найбільш воєнізований в державі, то і вирішення питань військових перебувають в Новояворівській ОТГ під постійним контролем.

Депутати ради одностайно підтримали звернення до центральних органів влади щодо повернення санаторію «ШКЛО» у підпорядкування Міністерства Оборони України, який в 2003 році з незрозумілих причин розпорядженням Кабінету Міністрів №427 був переданий в управління Державної судової адміністрації, яка унікальний санаторно-курортний лікувальний центр довела до банкрутства. Переконаний, що і обласна рада підтримає звернення Новояворівської громади.

Були також звернення від депутатів ради щодо освітньої субвенції з державного бюджету, яка на їхню думку розрахована за несправедливою формулою і це призводить до проблем з виплатою зарплат вчителям.