Щиро вітаю школярів, студентів, вчителів та батьків з Днем знань!

Пишаюся тими здобутками, які демонструють молоді українці, досвідчені вчителі і професори університетів. Щороку українські студенти та школярі стають переможцями міжнародних олімпіад та конкурсів, що вселяє впевненість у тому, що ці молоді й активні люди уже завтра творитимуть нову, успішну Україну.

Проте зі сумом змушений констатувати, що наша освіта зараз переживає не найкращі часи. Молодь і навіть науковці демонструють прекрасні результати своєї праці скоріше не завдяки реальному стану речей, а у супереч йому: викладання у більшості навчальних закладів бажає очікувати кращого, корупція глибоко проникла в університети і навіть школи, а держава ніяк не мотивує молодь навчатися в рідній країні, не пропонує гідної роботи після здобуття вищої освіти.

Вважаю, що саме освіта є тим інструментом за допомогою якого країну можна змінити на краще, а тому державі необхідно відповідальніше ставитися до шкіл, університетів, коледжів, дитячих садків. Будь-які прояви корупції, непрофесіоналізму, несправедливості, упередженості у закладах освіти повинні стати минулим і більше ніколи не повторюватись. Освіта повинна давати надію, а не вбивати потенціал, як воно, на жаль, часто буває.

Бажаю усім школярам і студентам сміливості й впевненості в собі, натхнення та нових перемог, які будуть належно оцінені – і вчителями, і країною, і світом!