Привітати з 94-річчям сотенного УПА та багаторічного політв’язня Мирослава Симчича до Коломиї Івано-Франківської області приїхав Капелан Львівського Крайового Братства вояків УПА Михайло Нискогуз. Він передав легендарному воїну диплом та подарунки від голови Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Михайла Цимбалюка.

Як повідомляє прес-служба обласного партосередку, отець Михайло Нискогуз передав вояку УПА ікону Божого Милосердя.

«Боже Милосердя було з Мирославом Симчичем впродовж усього його життя. Він показав незламність українського духу. Нині на таких людях тримається українська національна ідея, а молодь черпає сили та натхнення з їхнього життєвого подвигу», – наголосив Михайло Низкогуз.

Довідково. Сотенний «Кривоніс», незважаючи на свій юний вік (останній повстанський бій він провів у двадцятип’ятирічному віці), є одним із легендарних командирів УПА. Він керував боєм під Космачем, де було вбито підполковника Алєксєя Дєргачова – командира 256-го конвойного полка військ НКВС.

Мирослав Симчич став також одним із уособлень українського визвольного руху в ГУЛАГу, адже провів в ув’язненні тридцять два з половиною роки – один із найдовших термінів серед політв’язнів радянських таборів.