Голова Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк на своїй сторінці у Facebook написав, що із запровадженням Урядом мінімальної зарплати 3200 гривень на місяць в країні насправді відбулася зарплатна зрівнялівка, коли звичайний прибиральник отримує зарплату на рівні соціального працівника, молодого вченого чи медичного працівника.

Як повідомляє прес-служба Львівського обласного партосередку, «батьківщинівець» звернув увагу на те, що таким чином де-факто держава нівелює значення освіти і диплому.

За словами Михайла Цимбалюка, вже зараз надходить інформація, про те, що в державних установах, насамперед у школах та університетах, почали процес звільнення, мотивуючи це тим, що держава не достатньо приділяє уваги саме освіті.

«Неприємні новини і у середнього та великого бізнесу – через податкове навантаження у низці підприємств працівники просто отримали трудову на руки і вибір – працювати нелегально або звільнення», – зазначив очільник «Батьківщини» Львівщини.

Михайло Цимбалюк наголосив, що «Батьківщина» за підвищення соціально-економічного добробуту українців, «але ми за якісну реалізацію ініціатив, дієві реформи, які матимуть результат, призведуть до реального покращення добробуту українців, теперішні дії влади вважаю лише дешевим популізмом, який українцям обходиться аж надто дорого».

«Не можна будувати українську економіку за принципом «в одних взяв – іншим віддав». Адже, 3200 – це необґрунтована, абсолютно надумана сума, в яку входять більші податки для підприємців, ріст цін на енергоносії, а відтак і на послуги для населення та продукти», – підсумував Михайло Цимбалюк.