Припинення війни на Донбасі та повернення Криму – основні цілі України, на основі яких має будуватись уся державна політика.
Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Сергій Євтушок у прямому ефірі телеканалу «112 Україна».

«Безпека українців та встановлення миру на всій території нашої держави – це сьогодні головний пріоритет для України. Саме тому «Батьківщина» завжди підтримує законодавчі ініціативи, які стосуються питань безпеки і оборони, в тому числі, й щодо фінансового забезпечення військовослужбовців», – зазначив парламентар.

Сергій Євтушок підтвердив, що фракція «Батьківщина» готова проголосувати за проект закону, яким пропонується встановити кримінальну відповідальність за незаконний перетин державного кордону України особою, яка має громадянство (підданство) держави-агресора, або іншою особою в інтересах держави-агресора, що суперечать національним інтересам України.

«Досить говорити про антитерористичні операції чи якісь спеціальні режими – на Сході України точиться війна і ми маємо робити все можливе, аби відновити мир. Насамперед, це стосується контролю над кордоном. Але при цьому ми будемо піддавати цей та інші законопроекти жорсткому аналізу – аби майбутній закон був максимально чітким, аби не виникало жодних спірних питань, які могли б дати російським злочинцям шанс уникнути відповідальності», – уточнив народний депутат.