Сьогодні, 29 березня, у прес-клубі Львова відбулась конференція “Всеукраїнська акція єднання”, учасники якої обговорили та проаналізували цьогорічні передвиборчі перегони кандидатів на пост президента України.

Борис Тарасюк, заступник голови партії “ВО “Батьківщина” та народний депутат України у своїй промові порівняв випадки передвиборчих фальсифікацій, які трапилися з Юлією Тимошенко 2010 року з теперішніми. І розповів, що змінилося лише те, що цього року “Батьківщина” планує перемогти і принести зміни, на які чекає український народ. Також зазначив, що серед 39 кандидатів на президентське крісло Юлія Тимошенко має багато переваг, зокрема конкретний список завдань, які свідчать про бажання зробити Україну членом ЄС та НАТО. Натомість чинний президент України Петро Порошенко ще у 2014 році заявляв, що “Україна не може бути членом НАТО”.

Іван Крулько, заступник голови партії “ВО “Батьківщина”, народний депутат України поділився думками про те, що цьогорічна виборча кампанія не стала новою у плані емоційних змістів для “Батьківщини”: коли у членів з’явилося відчуття того, що ці виборчі перегони можуть стати інтелектуальною битвою політичних програм без фальсифікацій з боку опонентів, чинна влада на чолі з президентом Петром Порошенком запропонувала абсолютно іншу тональність дискусії – дискредитацію основних опонентів шляхом застосування адміністративного ресурсу. Окрім цього знову ж таки під час цієї виборчої кампанії був взятий курс не на об’єднання країни, а на її розкол, зокрема за допомогою меседжу “свій-чужий”, що точно не допоможе у боротьбі з зовнішнім ворогом – Росією.

Маркіян Лубківський, Надзвичайний і Повноважний Посол України доповнив усе сказане підтвердженням того, що для Юлії Тимошенко є принципово не допустити реваншу антиукраїнських сил. Також посол зосередив свою увагу на плані розвитку культури, запропонованому Юлією Тимошенко, ключовою засадою якого є фінансування “не в останню чергу”. Культура є важливою, адже саме вона впливає на виховання майбутнього України, українських дітей.