Народний депутат України, голова «Батьківщини» на Львівщині Михайло Цимбалюк відвідав Дрогобич з робочим візитом.

Перш за все, з міським головою спілкувалися про трагедію, яка трапилася майже місяць тому, коли обвалився під’їзд чотирьохповерхового будинку і загинуло восьмеро осіб. Нардеп запевнив, у фракції з першого дня стежать за розвитком подій і наразі чекають на результати експертизи щодо причин обвалу.

«Ми очікуємо її результати вже через 10 днів, так завірила нас влада місцева Дрогобича. Дуже важливо, щоб ця експертиза була фахова, щоб жителі будинку, щоб громадськість Дрогобича і всі ті, хто переймається цією проблемою, зрозуміли причину, причину для того, щоби в сусідніх будинках не сталося подібного», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Яка подальша доля аварійного приміщення і чи будуватимуть нове соціальне житло – Михайло Цимбалюк доручив меру Дрогобича скласти детальний план подальших дій. У свою чергу пообіцяв повну підтримку, аби пришвидшити розгляд звернення щодо компенсацій у Кабінеті Міністрів України.

Політик переконаний, ця трагедія повинна стати каталізатором змін у питанні житла не лише на місцевому, а й державному рівні. Депутат зазначив, наразі аварійних старих будинків багато, втім, жодного закону щодо їхньої експлуатації немає. Тож, додає, про це повинні говорити й у Верховній Раді.