Можливість донести свою думку через виступи – одна з переваг народного депутати. Один із лідерів за цим показником –  керівник партії ВО “Батьківщина” на Львівщині Михайло Цимбалюк – наголошує на важливості цього засобу для народного депутата.

Про це пише інформаційне видання ДИВИСЬ.ІНФО, аналізуючи перші пів року роботи нардепів від Львівщини.

«Виступи з трибуни – це можливість донесення думки до громадськості. Те, що говориться з трибуни, чує не лише суспільство, але й влада. Тому влада змушена реагувати, особливо на деякі критичні речі. Для прикладу, що стосується медичної реформи – нам вдалося зупинити закриття деяких медичних закладів. З трибуни ми маємо можливість сказати те, чого не чують наші опоненти в комітетах», – каже Михайло Цимбалюк.

За його словами, це –  принципова позиція партії, адже якщо певні правки відкидають, то, завдяки залишкам парламентаризму, принаймні є можливість їх озвучити та зафіксувати. 

Головним завданням для парламентаря у Верховній Раді є його законотворча діяльність. Так, Михайло Цимбалюк упродовж першого півріччя Верховної Ради 9-го скликання працював над  62-ма законопроєктами.

Він вважає, що більшість уважно читає законопроєкти опозиціонерів і готує власні – вкрай схожі.

«Це навіть є позитивом. Вони читають наші проєкти, але не готові допустити, щоби закон став заслугою авторів із опозиційних фракцій. Тому вони під своєю редакцією дещо змінюють і виносять в сесійну залу як власні проєкти», – переконаний Михайло Цимбалюк.

На його думку, добре вже є те, що нардепи від монобільшості нарешті навчилися читати закони і готові втілювати їх в життя.