У суботу, 15 лютого, з нагоди 31-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану, у Дрогобичі біля монументу воїнам, полеглим у радянсько-афганській війні, відбулося віче пам’яті учасників бойових дій на території інших держав.

Як інформує пресслужба Львівської обласної парторганізації, разом із предстаниками громадськості у заходах взяли участь активісти Дрогобицької міської організації ВО «Батьківщина».

Присутні поклали квіти, запалили лампадки та хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих воїнів.

«Ми засвідчуємо свою глибоку шану та повагу мужності та самовідданій праці воїнів, які пройшли через радянсько-афганську війну. Ви є для нас яскравим прикладом служіння народу та державі у наші дні. З глибокою шаною схиляємо голову перед пам’яттю тих, хто загинув», – зазнчила очільниця Дрогобицької міської «Батьківщини» Світлана Маменька.

Як відомо, радянсько-афганську війну пройшло більше 160 000 українців, з них 2 378 загинули, 60 досі вважаються зниклими безвісти або такими, що потрапили в полон.