Їх не завжди помічають пацієнти, зокрема, в операційних, їм часом забувають подякувати. Але вони є вагомою частиною медичного персоналу, цей фах складний і багатогранний та заслуговує на гідне вшанування. Мова йде про медичних сестер, професійний день яких нині відзначають у всьому світі.

Переживаючи період пандемії, людство зрозуміло неоціненну роль медицини та медперсоналу у житті кожного. Медичні сестри по всій Україні, пліч-о-пліч з лікарями, борються за здоров’я своїх пацієнтів, особливо зараз, в час коронавірусної хвороби, ризикуючи власним життям.

Нині, в умовах пандемії, медичний персонал, навіть попри низьке матеріальне та технічне забезпечення збоку держави, затримками з виплатою 300% надбавки до зарплати, продовжує міцно стояти на другому фронті, з яким стикнулася наша Україна.

Порівнювати соціальний захист українських та закордонних медсестер – важко до глибини душі. Але я вірю, що країна зможе напрацювати гідну стратегію медичної реформи і запровадження страхової медицини (команда «Батьківщини» вже підготувала такий Законопроект), що дозволить і медикам, і пацієнтам бути впевненими у завтрашньому дні.

Тому ще раз висловлюю слова вдячності за професіоналізм та відповідальність, кожен з нас має пам’ятати нелегку працю медичних сестер та не піддавати їх зайвим ризикам. Оберігаймо наших медиків, зберігаючи та турбуючись про своє здоров’я.