Відомий на Перемишлянщині підприємець та меценат Степан Пилип пройшов довгий і нелегкий шлях формування себе як успішної особистості. Мабуть, саме тому на теренах рідного краю він має неабиякий авторитет та довіру.

Десять років свого життя Степан Пилип працював шевцем на одній із львівських фабрик. По закінченню офіційного робочого дня розпочинався неофіційний: вже вдома ночами він самостійно створював взуття для того, аби вдосконалити власні вміння і поліпшити фінансове становище родини.

«Свою першу пару взуття – шнуровані коричневі черевички на підборах, заввишки 4 сантиметри (пам’ятаю, наче то було вчора) – я виготовив для своєї мами. Так, це був важливий, але дуже складний період мого життя. Іноді руки від постійної роботи затерпали так, що їх доводилось відмочувати, аби наступного дня мати фізичну змогу працювати на фабриці», – пригадує Степан Пилип.

Мрії в поєднанні з досвідом перетворюються на здорові амбіції: нині Степан Пилип – успішний підприємець. Вже понад 15 років він активно розвиває власну справу – виготовляє та реалізовує якісне взуття з логотипом «StefanoCollection». Знаючи з власного досвіду, яким іноді несправедливо складним є шлях до успіху для людини з невеличкого міста чи села, Степан Пилип вважає за свій моральний обов’язок сприяти відкриттю широких можливостей для розвитку і покращення рівня життя своїх краян, жителів Перемилянщини.

Так, у 2014 році він створив футбольну команду, про яку село Підмонастир мріяло роками. А у 2018 році заснував у Бібрці футбольну школу для молоді «Лідер», відкривши у такий спосіб можливість кожному юнакові стати професійним гравцем.

Степан Пилип зарекомендував себе не лише як підприємець, але й як меценат: чоловік інвестує кошти в реконструкцію клубу, ремонт місцевої дороги і модернізацію фельдшерсько-акушерського пункту у Підмонастирі.  Також він реалізовував безпрецедентні для невеликого села ініціативи, як духовно-ціннісні, так і розважально-мотиваційні: влаштував привезення в рідне село Туринської плащаниці та організував футбольний матч між ветеранами Національної збірної України і команди «Фенікс-Стефано» (Підмонастир).

Тепер свій досвід із реалізації численних ініціатив Степан Пилип хоче поширити і на інші населені пункти області, щоб втілити в життя ще більше актуальних проєктів, спрямованих на розвиток рідного регіону.

«Я вважаю, що і в бізнесі, і в спорті, й в політиці найважливішою є дія, конкретні кроки і вчинки. Я маю досвід керівництва та реалізації численних проєктів, а також бачення перспектив розвитку рідного краю. Тому думаю, що моя робота в органах місцевого самоврядування принесла б реальну користь нашому регіону», – стверджує меценат.

Вагомою мотивацією у виборі сили, з якою Степан Пилип пов’язав свій політичний шлях, є фаховість команди «Батьківщини» на Львівщині. Степанові Пилипу імпонують досвід керівництва та політичної діяльності і Михайла Цимбалюка, й інших членів цієї політичної сили.

«Я приєднався до команди «батьківщинівців», адже ті ідеї партії, які спрямовані на утвердження соціальної справедливості у суспільстві та розвиток України загалом, надзвичайно близькі для мене. Вагому роль, звісно ж, відіграє й те, що Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» є найдавнішою з партій, які нині потужно представлені в українському політичному житті. І за весь час свого існування ця політична сила не дала підстав засумніватися в найголовнішому – своїй проукраїнській і проєвропейській позиції», – наголошує Степан Пилип.

Крім того, ВО «Батьківщина» має найбільш розгалужену мережу партійних осередків в усіх куточках України. На переконання Степана Пилипа, це стане в пригоді під час реалізації його стратегічних ідей і налагодження співпраці з іншими областями, містами та селами нашої держави.

Розширюючи свою діяльність на політичну сферу, Степан Пилип планує і надалі втілювати у життя сміливі проєкти і ставить перед собою великі цілі. Одна з головних – це створення можливостей для малого та середнього бізнесу і фермерства. Як людина, яка подолала довгий шлях до успіху, він усвідомлює труднощі, з якими щодня стикаються підприємці та потенційні інвестори.

«Для того, аби регіон розвивався в умовах децентралізації, нам потрібно забезпечувати максимально комфортні умови для кожного, хто хоче започатковувати власну справу, адже це дозволить збільшити частку податків у місцевих бюджетах та створити нові робочі місця», – переконаний Степан Пилип.

Вагому роль у цьому контексті досвідчений підприємець відводить розвитку інфраструктури.

«Я розумію, наскільки важливо забезпечити належне транспортне сполучення між кожним містом і селом району. Це не просто одна із проблем кожного регіону, це – базова необхідність для того, аби в перспективі створити центри успішної реалізації та промоції товарів наших місцевих виробників!» – акцентує наш співрозмовник.

Ще одна вкрай актуальна ціль Степана Пилипа – пропаганда здорового способу життя серед молоді. Тому у списку його амбіцій – облаштування в кожному населеному пункті Перемишлянщини якісного футбольного поля і створення професійної й конкурентної футбольної команди.

«Разом із командою «Батьківщини», командою, яка не боїться бути опозиційною, обстоювати інтереси простих громадян та дбати про розвиток невеликих міст і сіл нашої країни, я готовий втілювати в життя всі свої плани», – підсумував Степан Пилип.