Проєкт Державного бюджету на 2021 рік не відповідає реальній ситуації в країні та не надає можливостей для виходу України з економічної кризи.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк, висловлюючи позицію фракції стосовно представленого урядом проєкту закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік».

На думку депутата, урядовий проєкт Держбюджету потрібно переробляти і уряд має чітко реалізовувати стратегічні цілі, визначені Верховною Радою.

Водночас Михайло Цимбалюк зауважив, що і цифри в проєкті бюджету на 2021 рік, і його ідеологія викликають багато запитань як в опозиції, так і в монобільшості.

«По проєкту бюджету на 2021 рік Кабмін виконав лише одну формальну річ – вчасно, до 15 вересня, подав проєкт бюджету. Навколо цифр та ідеології цього документу виникає багато запитань не лише в опозиції, а й у монобільшості. Бо насправді не можна збільшувати видатки у Держбюджеті на утримання Офісу Президента, Офісу Генерального прокурора та інших силових органів, а водночас зменшувати видатки на виплату субсидій на понад 3 мільярди гривень. Це антисоціальний проєкт Держбюджету. Його потрібно доопрацьовувати й орієнтувати, передусім, на потреби людей», – резюмував Михайло Цимбалюк.