Монобільшість у парламенті не планує піднімати розмір мінімальної зарплати, а прожитковий мінімум і надалі залишатиме найбідніші категорії населення бідними.

Про це заявив народний депутат України від фракції «Батьківщина» Михайло Цимбалюк в ефірі телеканалу «Апостроф Live».

«Якщо казати про пенсії, то я хочу розчарувати вас. Монобільшість не планує піднімати пенсії. Вони зробили хитру річ: хочуть п’ятсот гривень додавати тим, кому 80 років і більше. Але це не надбавка до пенсії, це називається допомогою. Цим проєктом бюджету вони цементують бідність», – заявив депутат.

За словами політика, мінімальна пенсія в Україні залишається на рівні 1712 гривень і її не планують підвищувати.

«Нині все залежить від прожиткового мінімуму, бо це та складова, від якої стартують всі розрахунки. Прожитковий мінімум влада підіймає на сто з копійками гривень. Поки що це підкріплено економікою за рахунок контрольовано дефіциту бюджету, але це припустимі норми. Більше того, як на мене, ми хочемо побачити, за рахунок чого вони хочуть ще збільшувати бюджет», – зазначив Цимбалюк.

Нардеп також підкреслив, що на соціальну сферу  майже не збільшується грошей.

«Нині  прожитковий мінімум з прогнозованою інфляцією 7,2 практично залишить найбідніші категорії бідними й надалі. Вони не матимуть, за що вижити: 1712 гривень – мінімальна пенсія, і аж 2380 гривень буде в кінці грудня прожитковий мінімум. Вибачте, де різниця?» – обурився Цимбалюк.