Депутати Львівської облради вимагають у Національної поліції пришвидшити реалізацію міжнародного проекту «Створення системи швидкого реагування на інформацію про злочини та події Львова».

Про це напередодні повідомив голова комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань, депутат від ВО «Батьківщина» Назарій Сумало.

За його словами, цей проєкт став переможцем програми Східного партнерства та передбачає завершення будівництва нової адміністративної будівлі львівської поліції на вул. Стрийській, у якій буде розташований центр оперативного реагування на злочини, а також ремонт відділів поліції та закупівлю техніки.

«В межах проєкту планується закупівля камер відеоспостереження для Львова та низки іншого обладнання для патрульних. Також передбачено придбання поліцейським нових автомобілів: для виїзної криміналістичної лабораторії, для довезення поліцейських оперативно-раптової дії на місце подій, для розгортання виїзного командного штабу для контролю та безпеки під час проведення масових заходів», – розповів депутат.

Він також зазначив, що загальний бюджет  проекту – 6 млн євро, з яких 90% фінансується Європейським Союзом, а 10% забезпечує українська сторона.

«Частину коштів планували виділити Головне управління Нацполіції України та обласна рада, однак основні роботи досі не розпочалися. Договір між Нацполіцією та облрадою був підписаний ще у лютому минулого року. Наразі ж лише відбувся тендер щодо будівництва адмінбудівлі по вулиці Стрийській», – додав Сумало.

Крім того, депутат наголосив, що така ситуація турбує депутатів – реалізація проекту має нарешті зрушити з місця і мешканці мають отримати якісні послуги Нацполіції як щодо загальної профілактики злочинності, так і швидшого розкриття злочинів.

«Нам важливо не підвести міжнародних партнерів, які повірили у те, що ми можемо здійснити цей інфраструктурний проєкт», – наголосив Назарій Сумало та запропонував представнику Нацполіції регулярно інформувати комісію про хід реалізації проєкту.

Відтак, звертаючись до керівників Нацполіції у Львівській області, депутат попросив максимально пришвидшити проведення необхідних тендерів, розпочати ремонтні роботи у відділах поліції, закупити техніку та найважливіше – добудувати адміністративну будівлю на вул. Стрийській.

«Зі свого боку обласна рада сприятиме та виконуватиме свої зобов’язання, щоб зрушити з місця реалізацію цього проєкту», – запевнив Назарій Сумало.