У понеділок, 15 лютого, з нагоди 32-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану у Дрогобичі біля монументу воїнам, полеглим в Афганській війні, відбулося віче пам’яті учасників бойових дій на території інших держав.

Як інформує пресслужба Львівського обласного осередку партії ВО «Батьківщина», у заходах разом із громадськістю та духовенством взяли участь «батьківщинівці» міста.

«Все далі й далі відсувається в минуле та болюча для України подія, яка коштувала їй втрати сотень і тисяч найкращих синів, молодих соколят. Але й ті, що повернулись живими, не по роках змужніли, подорослішали. Їм, вісімнадцятилітнім, тоді б лише любити, ще вчитись, здобуваючи професію, приносити радість своїм батькам», – зазначила очільниця осердеку партії ВО «Батьківщина» у Дрогобичі Світлана Маменка.

Вона також додала, що афганська війна, хоч поволі забувається новими поколіннями, але для тих, хто воював, і для тих, хто їх чекав з того пекла, Афган ніколи не скінчиться – внутрішньо вони завжди здригатимуться від цього слова, почутого по радіо, від побаченого на екрані телевізора.

Також пам’ять полеглих воїнів присутні вшанували хвилиною скорботи та військовим салютом.