Сьогодні США можуть стати не тільки арбітром, а й стороною підтримки України. Про це в коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA розповів депутат від фракції ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

«Ми вважаємо, що слід використовувати різні майданчики для того, щоб в Україні наступив мир. І однозначно тут ми підтримуємо українську владу, що треба звертатися до США, тому що долю держав вирішують сильні світу цього», – зауважив політик, коментуючи можливе приєднання США до переговорного процесу щодо Донбасу.

За словами Цимбалюка, треба використовувати Будапештський меморандум, про який ми вже стільки років говоримо, а тільки зараз президент України і його команда починають до нього повертатися.

«Ми вважаємо, що в цьому може бути успіх, бо Росію заставити сісти за стіл переговорів може тільки сильна держава, якою є США», – пояснив Михайло Цимбалюк.

Коментуючи заяви Путіна про те, що він не кине Донбас за жодних умов, нардеп вважає, що Україна має йти своїм шляхом і конкретно діяти, а не торгувати з державою-агресором.

На запитання, чи хоче депутатський корпус повернути Донбас, Михайло Цимбалюк додав, що в парламенті є різні думки з цього приводу

«Депутати представляють різні території. Дуже важливо, щоб парламент був задіяний до цього процесу. Нині парламентарі відсторонені від процесу реінтеграції Донбасу. Говоримо мало про Крим. Тема Донбасу ще звучить, а про Крим забувають», – резюмував Михайло Цимбалюк.