Напередодні відбулися жалобні пам’ятні заходи із вшанування Героїв Небесної Сотні у громадах Львівщини.

Як інформує пресслужба Львівського обласного партосередку ВО «Батьківщина»,  Сокальська громада вшановала Героїв Небесної Сотні та загиблих земляків у війні з Московською Федерацією біля Стели Героїв, перед Єпархіальним Собором св. ап. Петра і Павла.

«Герої не вмирають, поки ми, друзі, будемо пам’ятати про них та передавати цю святу пам’ять з покоління в покоління», – зазначив голова «Батьківщини» Сокальщини Олег Кожушко.

У Дрогобичі у сквері Героїв Небесної Сотні відбулось скорботне віче, де вшанували пам’ять загиблих учасників Революції Гідності серед яких і дрогобичани. Панахиду за загиблими відслужили представники духовенства Української греко-католицької церкви, Православної церкви України та Української автокефальної православної церкви.

В заході взяли участь «батьківщинівці» спільно із головою міської парторганізації Світланою Маменькою.  Разом із  присутніми вони поклали квіти та запалили свічки до пам’ятного знаку – лебедя, якого на лету пронизує куля снайпера.

Також на Радехівщині депутат Львівської обласної ради Леонід Цибуля із однопартійцями взяли участь у заходах, присвячених вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні.