Для забезпечення автоматизації, централізації збирання та обробки візуальної інформації з використанням сучасних інформаційних технологій Головне управління Національної поліції у Львівській області запровадить інтегровану загальнообласну систему відеоспостереження та відеоаналітики «Безпечна Львівщина» та розробить положення її функціонування.

Як розповів голова постійної депутатської комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань, голова фракції ВО «Батьківщина» у Львівській обласній раді Назарій Сумало, цю новацію передбачили депутати облради сьогодні, 27 квітня, 62 голосами підтримавши внесення змін у Комплексну програму «Безпечна Львівщина» на 2021 – 2025 роки.

За його словами, органи місцевого самоврядування, встановлюючи власні прилади для відеонагляду, мають дотримуватися уніфікованих, визначених фахівцями Нацполіції технічних вимог та обов’язково інтегрувати місцеві камери у загальнообласну систему відеоспостереження та аналітики «Безпечна Львівщина».

«Ми привязуємося лише до технічних характеристик. Щоб об’єднати камери на різних територіях потрібні єдині параметри. Технічні розбіжності між обладнанням можуть спричинити проблеми з комутацією і додаткові видатки», – зазначив Назарій Сумало.

До слова, щоденну інформацію з камер збиратимуть у штабі Головного управління Нацполіції.