Раніше прибуткова Українська залізниця скотилася до багатомільярдних збитків, незважаючи на Наглядові ради і антикорупційні органи.

Про це напередодні у коментарі журналістам заявив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

За його словами, правоохоронні органи не дали результатів у боротьбі з корупцією на Укрзалізниці.

«Там процвітає корупція попри те, що за діяльністю підприємства спостерігає Наглядова рада, до складу якої входять міжнародні партнери. Про корупцію і скрутний фінансовий стан на Укрзалізниці сьогодні говорять самі працівники підприємства», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Відтак, переконаний Цимбалюк, говорити про реальну боротьбу з корупцією на Укрзалізниці не доводиться.

«Хочу вірити, що ми скоро побачимо реальні результати роботи НАБУ, але поки що тенденції говорять про протилежне. До появи в Україні антикорупціонерів і Наглядових рад Укрзалізниця як державний монополіст була прибутковим підприємством», – зазначив народний депутат.

Цимбалюк також нагадав, що раніше це було одне із найуспішних державних підприємств, яке показувало найвищу середню заробітну плату серед працівників.

«Сьогодні Укрзалізницю довели до ручки. Ми бачимо, який рухомий стан пасажирського транспорту, не кажучи про вантажні перевезення. Попри унікальні пасажирські можливості Укрзалізниці зараз йде імітація боротьби з корупцією на підприємсті, змінюються один за одним керівники, але ніхто з них не поніс відповідальності», – резюмував Михайло Цимбалюк.