Сьогодні, 1 червня, відзначаємо свято наймолодших громадян нашої країни — Міжнародний день захисту дітей. В цей день хочеться вірити і мріяти про неосяжне та світле.

Адже українські діти – це продовження нашого народу, це наш з вами стимул ставати кращими, змінюватися самим і змінювати державу.

Чи сповна захищені українські діти в нашій державі? Відповідь тверда – ні. Особливо ті дітки, які змушені були тікати з окупованих територій. Їхні права грубо порушувалися і порушуються.

Більшість з них не мають необхідної державної підтримки – як матеріальної так і моральної. Це стає викликом для всього суспільства. Це повинно бути пріоритетом молодіжної і соціальної політики на наступні роки.

Не повинні ми забувати і про всіх інших дітей, що не мають достатньої якості освіти і обслуговування медичного. Вони теж наше сьогодення й майбутнє – і теж потребують захисту. У першу чергу, від держави.

Але у цей день не хочеться говорити тільки про проблеми. Адже українські діти демонструють найвищі результати на міжнародних олімпіадах і спортивних змаганнях. Чарують вокалом і закохують танцем. Вони доносять цілому світу нашу силу і особливість. Я переконаний, що ми з вами в змозі змінити Україну на благо наших дітей.

Ми в змозі забезпечити гідне майбутнє нашим дітям у державі. І для цього кожен повинен плідно працювати на відведеній для нього ділянці роботи.

Бережімо, захищаймо дітей, бо вони – наші оголені нерви…