Традиційно у перший день літа у світі (і в Україні) відзначається День дитини, або «День захисту дітей», відповідно до рішення ООН від 1949 року. Вже тоді захист прав, життя і здоров’я дітей було визнано одним з пріоритетних напрямків розвитку сучасного суспільства.

У нас часто ці поняття трактуються формально – як потреба захисту дитини від родинного свавілля, згубного впливу середовища чи соціальних негараздів. Втім, сучасні вимоги до захисту дітей значно ширші.

Передусім ідеться про створення належних умов для всебічного розвитку дитини. Дати людині від народження всі можливості для самореалізації – найвища мета.

Саме тому ми в нашому «Новому курсі» пропонуємо розпочинати геть усі стратегічні реформи з дитсадка і з школи. Вливання коштів в освітні та виховні програми – це найглобальніша інвестиція у майбутнє. Саме там наш успіх, всі наші майбутні прориви і перемоги.

Ну і звісно ж, всі ці пафосні програмні настанови не звільняють вас від зобов’язання сьогодні купити дитині морозива і сходити з нею в кіно… Ну добре вже, – з’їжте й самі. Але – небагато 🙂

Гарного дня!