З 1 липня в Україні починає діяти так званий ринок землі: українці матимуть право продавати ділянки сільськогосподарського призначення, наразі – до 100 гектарів в одні руки.

Про нові виклики і витрати, пов’язані з можливим перерозподілом аграрних земель в Україні, до яких слід готуватися аграріям – від малих фермерів і до великих компаній, розповів напередодні в ефірі телеканалу Еспресо-Захід директор однієї із агрофірм Львівського району, член ВО «Батьківщина» Віктор Візний.

За його словами, селянам, які є власниками паїв, не слід поспішати їх продавати, адже за прогнозами експертів земля в Україні згодом дорожчатиме.

«Ми не можемо бути наївними, слухати позитивні, але порожні обіцянки влади. Ухвалений «слугами народу» за наполяганням президента закон про продаж землі не має аналогів у світі. Так званий ринок землі не дозволить жити та працювати фермерам, а людям – зберегти землі в постійному користуванні, зокрема городи», – переконаний аграрій.

Він також додав, що закон про розпродаж землі – це підготовка до монополізації цілого агросектору України, який складає 72% території нашої держави, а відтак, відтепер селяни та фермери не зможуть більше бути повноцінними власниками своєї землі.

«Партія ВО «Батьківщина» та її голова Юлія Тимошенко з самого початку залишаються пліч-о-пліч з українськими фермерами і робитимуть усе можливе, аби протидіяти антинародному дерибану української землі», – запевнив Віктор Візний.