У справі мера Одеси Геннадія Труханова мають змінити орган слідства, якщо виявиться, що розслідування НАБУ було ініційовано дружбою Михеіла Саакашвілі та першого заступника директора бюро Гізо Углави.

Про це напередодні в коментарі УНН заявив народний депутат україни від ВО «Батьківщина»  Михайло Цимбалюк, коментуючи відповідні заяви мера Одеси.

«Про близькі стосунки Саакашвілі та Углави відомо давно з відкритих джерел, відтак, якщо це правда, то тут можуть виникнути серйозні питання, зокрема й щодо ефективності НАБУ», – зазначив Михайло Цимбалюк.

За його словами, визначити наявність або відсутність конфлікту інтересів може Генпрокурор Ірина Венедіктова.

«Вона має вивчити матеріали справи і якщо буде доведено наявність конфлікту інтересів – скерувати справу в інший правоохоронний орган. Дуже важливо, щоб ми розуміли, що НАБУ – це антикорупційний орган, який не піддається ані внутрішньому, ані зовнішньому впливу», – переконаний Цимбалюк.

Він також додав, що НАБУ і так має сумнівну репутацію.

«НАБУ й інші антикорупційні органи, створені кілька років тому, мають мінусовий рейтинг: більше проїдають, аніж дають результати. Більше показухи, ніж роботи. Смішні суми повернених до бюджету грошей. До діяльності НАБУ є великі зауваження і хизування кількістю зареєстрованих кримінальних проваджень, обшуків – це лише шоу», – підкреслив нардеп.

«Прозорий аудит НАБУ – відповідальність української влади. Насамперед, теперішньої і тих міжнародних структур, які ратували, щоб Україна створила НАБУ. Якби був незалежний аудитор, як цього вимагає чинне українське законодавство, – керівники органу звітували б перед українським суспільством за те, що вони роблять», – підсумував Михайло Цимбалюк.