Про самобутню ветеранську футбольну команду із Підмонастиря Львівського району, про політичний досвід депутатської і партійної роботи та про особисті мрії розмовляємо із президентом футбольного клубу «Фенікс», депутатом Львівської обласної ради від ВО «Батьківщина» Степаном Пилипом.

Степане Романовичу, спочатку розкажіть,  як створювалася  команда ветеранів «Фенікс» і які її досягнення у цьогорічному сезоні?

–  У молодому віці я сам виступав за команди Підмонастиря, Великих Глібовичів, Бібрки, Старого Села, а відтак із хлопцями, з якими грав у футбол були постійні контакти. Зрештою ми організувались і створили футбольну ветеранську команду 40+. Цього року у Львівській області таких команд уже є 11.

Ми, ветерани «Фенікса», уже 5 років збираємося разом, тренуємося, обговорюємося футбольні події. Ведемо здоровий спосіб життя, беремо участь у футбольних турнірах . Уже чотири роки поспіль ми чемпіони Львівської області. Цього року ми виграли усі чотири кубки ветеранської футбольної Ліги Львівщини. А суперкубок виграли у львівського клубу «Рух» з рахунком 1:0.

– Чудово, що у Вас є однодумці, які долучаються до змагань.

– До слова, в Грузію з «Феніксом» їздив уславлений тренер Мирон Маркевич. Йому велика подяка, що у свій поважний вік він хоче їздити з нами , виступати за «Фенікс». Завжди підказує нам як правильно тренуватися і грати. Щороку ми підсилюємо нашу команду. Приємно, що гру ветеранів приходять дивитися їхні діти на внуки. Моя мрія – щоб у кожному селі була своя спортивна команда, або й навіть спортивна школа. Сільські діти повинні мати всі можливості для навчання і проведення здорового дозвілля. Мова йде не лише про футбол, а й інші види спорту. Головне – рухатися, тренуватися.

Ще одна моя мрія – щоб у Бібрській футбольній школі виріс футболіст такого рівня, який би зміг грати за збірну України. Якщо це станеться, то буде велика честь не лише для мене, а й для цілого нашого регіону. Ще хочеться, аби у Бібрській громаді таки був стадіон з відповідними трибунами, на якому могли б грати команди у другій лізі. Як депутат обласної ради, зараз спільно з колегами над цим проектом  працюю.

–  Упродовж крайнього року Вас знають не лише як успішного підприємця і футболіста, який завжди підтримував спортивні школи, особливо обдаровану молодь,  а й як політика.

–  Футбол – це моє хобі з дитинства. Але для того, щоб більше допомогти своїм землякам, я зрозумів, що потрібно мати певні важелі впливу на ті процеси, які відбуваються у владі. Потрібно разом із однодумцями вимагати справедливості, добиватися чесних рішень і змушувати чиновників дбати про людей. Саме тому спробував себе у боротьбі за мандат депутата Львівської обласної ради від партії ВО «Батьківщина». І переміг. Працюю зараз в комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій

– Готуючись до інтерв’ю, я звернув увагу на те, що, згідно з даними ЦВК, за Вас у Львівському районі проголосували 3265 виборців, що становить 36,97% від виборчої квоти (при необхідних 25%). Це велика відповідальність.

– Мої виборці – це моя гордість, а відтак  – серйозна відповідальність. Вболіваю однаково за всю Львівщину, та  найбільше переживаю за рідну громаду, район. До слова, упродовж крайніх місяців ми з командою організували та провели у багатьох громадах Львівщини літературно-мистецькі презентації творів сучасної української літератури. Наша мета – популяризувати та заохочувати читання художніх творів.

Крім того, у кожній із відвіданих громад ми долучилися до поповнення бібліотечних фондів книгами українських авторів. На жаль, через поширення коронавірусної інфекції ми змушені перервати марафон. У нас було дуже багато запланованих зустрічей з виборцями на листопад-грудень.

Виправдання довіри моїх виборців, дотримання партійних принципів були, є і будуть моїми найсерйознішими і найвідповідальнішими завданнями у політиці.

– Бажаємо, щоб Ваші мрії, сподівання, а отже мрії та сподівання багатьох наших краян збулися.

Петро Конвіцький, газета «Нова доба», № 43 (758), 14 листопада