Накопичувальна пенсійна система, яка стосуватиметься 8 мільйонів українців, провалиться через низький економічний розвиток України, а відтак другий рівень пенсійної реформи не зможе працювати в Україні

Про це нещодавно в ефірі Апостроф LIVE розповів народний депутат України від ВО «Батьківщина», перший заступник голови Комітету Верховної ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк.

«Немає реформування пенсійної системи, уряд нічого не продемонстрував навіть в комітеті Верховної ради. Більше того, те що пропонує зараз Міністерство фінансів – це не той варіант, який потрібен», – заявив Цимбалюк.

На його думку, другий рівень пенсійної системи в Україні не спрацює, оскільки для цього необхідно мати розвинену економіку і фондовий ринок. Інакше, накопичення може поглинути інфляція.

«Якщо люди будуть вкладати свої гроші в недержавні пенсійні фонди – незрозуміло куди діватимуться ті гроші. Ці кошти мають працювати для того, щоб фонд збільшувався. Ніхто не гарантує страхування цих грошей від інфляції і від того, що ці фонди просто розпадуться. Держава має гарантувати, що люди отримають свої гроші», – підсумував Цимбалюк.