Комісія з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань подала свої пропозиції до Стратегії адаптації базових галузей Львівщини у час війни та повоєнний період.

Про це розповів голова комісії, керівник фракції ВО «Батьківщина» у Львівській обласній раді Назарій Сумало.

За його словами, після обговорень з експертним середовищем депутати визначили пріоритетні заходи у забезпеченні сфери безпеки та оборони Львівщини, зокрема вони пропонують основні зусилля зосередити на фінансовій підтримці заходів національного спротиву; витрат на виконання завдань військовими частинами, підрозділами та з’єднаннями; відновлення пошкодженої (знищеної) в ході бойових дій військової інфраструктури та техніки; заходів безпеки та заходів антитерористичного забезпечення, які здійснюються органами Національної поліції та іншими правоохоронними органами (система відеоспостереження, безпека у кіберпросторі, антитерористичний центр); створення пожежної охорони територіальних громад; оновлення системи оповіщення та створення (відновлення) системи обладнаних сховищ від засобів масового ураження.

«Фінансування пріоритетних заходів в межах Стратегії для забезпечення безпеки області запропоновано проводити в межах Комплексної програми «Безпечна Львівщина» на 2021-2025 роки зі значним збільшенням обсягу фінансових ресурсів, необхідних для її реалізації. На 2022 рік у програмі було закладено 20 млн грн», – підсумував Назарій Сумало.