Україна впродовж останніх чотирьох років збільшила виробництво зернових в 2 рази, а цього року кількість зібраного зерна склала понад 38 мільйонів тонн. Відтак наша країна залишається у трійці світових лідерів експортерів зерна. З одного боку – Україна продовжує бути «житницею Європи», але з іншого – це дається нам важкими зусиллями.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише керівник Львівської обласної партійної організації ВО “Батьківщина” Михайло Цимбалюк.

“Конституція України 1996 року проголосила право приватної власності на землю і відтоді низка агрохолдингів масово почала брати в довготривалу оренду в селян їхні земельні ділянки. Насправді українська влада вже давно мала би створювати реальні умови для формування сільськогосподарських виробничих кооперативів та фермерських господарств, підтримувати їх державними дотаціями та дешевими кредитами. Тоді б держава мала можливість заробляти немалі гроші від продажу за кордон готової продукції з села, а не сировини. А у випадку з рекордним збором врожаю зерна – заробляють агрофірми, а не звичайний селянин. На цю проблему не можна заплющувати очі, адже щороку з карти України зникає приблизно 30 сіл”, –  вважає очільник “Батьківщини” Львівщини.

Михайло Цмбалюк повідомив, що«Батьківщина» у Верховній раді України надалі наполягатиме на поверненні пільгової системи оподаткування фермерів, дрібних та середніх товаровиробників сільськогосподарської продукції, яка існувала до початку цього року. А це суттєво допоможе українському селу у виживанні.