«Батьківщина» підтримала в першому читанні пенсійну реформу, щоб уже в листопаді, після ухвалення її в другому читанні, люди змогли отримувати збільшені пенсії, соцвиплати, а також, щоб зросли пенсії військовослужбовцям.

Про це заявив народний депутат, член фракції Вадим Івченко в ефірі телеканалу «112 Україна».

Він також зазначив, що до другого читання потрібно доопрацювати цей законопроект, аби пенсійна реформа не перетворилась в просту оптимізацію пенсійних виплат.

«Ми запропонували відтермінувати збільшення до 35 років трудового стажу для людей. Ми заявили, що індексація повинна проводитись при перевищенні індексу інфляції не 3%, а 1% (як це було до серпня 2014 року).  Також формула оцінки одного року страхового стажу не повинна зменшитись до коефіцієнту 1%, а має залишатись на рівні 1,35%», – уточнив позицію фракції Вадим Івченко.

Парламентар також запевнив, що «Батьківщина» буде пропонувати правки до другого читання згідно з цими вимогами.

«Звичайно, ми максимально подаватимемо правки до другого читання. І вже коли цей закон буде винесено на розгляд, ухвалюватимемо рішення, зважаючи на те, чи дійсно запрацює пенсійна система, чи це просто оптимізація виплат декільком мільйонам пенсіонерів, а молодь взагалі втратить шанс колись отримувати цю пенсію», – підсумував Вадим Івченко.

Як вже повідомлялося, під час обговорення відповідного законопроекту №6614 перший заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв заявив, що жоден пенсіонер не має постраждати від проведення пенсійної реформи.