Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України рекомендував парламенту ухвалити в першому читанні за основу проект Закону України «Про внесення змін до статті 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» щодо підвищення розміру стипендії та щорічної допомоги, авторства народного депутата України від ВО «Батьківщина» Михайла Цимбалюка та інших.

«Законопроєктом передбачається підвищення стипендії студентам, дітям-сиротам, та дітям, які позбавлені батьківського піклування і навчаються, у розмірі не менше 150 відсотків розміру прожиткового мінімуму у середньому на одну особу», – наголосив Михайло Цимбалюк.

Важливо, за словами політика, щоб діти, які отримують недостатньо батьківської любові, мали гідну підтримку з боку держави.

«Розуміємо, що жодна фінансова допомога не замінить батьківського виховання, але все ж може стати хорошим стимулом для навчання дітей», – переконаний Михайло Цимбалюк.

Народний депутат розповів, що у навчальних закладах країни навчається приблизно 15 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а тому на наступний 2021 рік необхідно передбачити трохи більше 23 мільйонів гривень.

За словами політика, законопроєктом також передбачена щорічна виплата на придбання навчальної літератури у розмірі не менше трьох місячних соціальних стипендій.

«У навчальних закладах країни сьогодні нараховується понад 15 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а тому на наступний 2021 рік у бюджеті необхідно передбачити понад 23 мільйони гривень для фінансування цієї категорії осіб», – зауважив Михайло Цимбалюк.