Навіть не внесли до порядку денного сесії Верховної Ради України.

Нині на засіданні парламентського Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів його члени не підтримали проект Закону України авторства Юлії Тимошенко та мого співавторства «Про внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” щодо підвищення розміру пенсій особам, які працювали в колгоспах, сільськогосподарських кооперативах, фермерських господарствах та сільськогосподарських підприємствах (організаціях)».

Так, Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» було передбачено, що пенсія за віком призначається особам, які мали стаж роботи не менше 15 років.

У порушення статті 22 Конституції України Законом України від 3 жовтня 2017 року встановлено, що з 2019 року пенсія призначається при стажі 26 років, а протягом 2020-2028 років року щорічно збільшується на 1 рік, внаслідок чого такий стаж складе 35 років.

По суті це означає, що більшість громадяни, які проживали і проживають у сільській місцевості та працювали в колгоспах, сільськогосподарських кооперативах, фермерських господарствах та сільськогосподарських підприємствах (організаціях) не мають і не будуть мати права на призначення пенсії при відсутності достатнього стажу, оскільки були ліквідовані зазначені структури, а нових робочих місць немає.