Юлія Тимошенко провела вихідні із людьми у регіонах. В суботу була на Чернігівщині, у неділю – відвідала Вінницю. Зосередилась на спілкуванні із медиками, які нині знаходяться на передовій боротьби із пандемією коронавірусу.

На жаль, із цих розмов зробила невтішні висновки. Лікарі все ще почуваються кинутими державою сам на сам із епідемією. Це неприпустимо. Добре, що влада таки починає усвідомлювати усю катастрофічність ситуації, погано, що вона робить це лише тепер і під нашим тиском.

Рішення про безкоштовні тести та єдину гарячу лінію потрібно було ухвалити набагато раніше. Від самого початку потрібно було забезпечувати людей безкоштовними ліками, а аналізи проводити вдома. Бувають моменти, коли найважливіше не втратити час і діяти негайно. Влада, здається, цього досі не збагнула.

«Батьківщина» на найближчому засіданні парламенту ініціюватиме виділення з бюджету додаткових коштів на боротьбу із COVID. Але найголовніше: ця боротьба буде ефективною, лише якщо координуватиметься Національним штабом на чолі із головою держави.

Тоді захищеними почуватимуться і лікарі, і пацієнти, і країна, яка бачитиме, що її президент не боїться брати відповідальність.