Парламентський комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів визнав незадовільною роботу уряду щодо формування прожиткового мінімуму і пропонуємо заслухати прем’єр-міністра Дениса Шмигаля на найближчій годині запитань до уряду.

Верховна Рада ухвалила рекомендації парламентських слухань “Проблеми формування прожиткового мінімуму в Україні” ще 19 травня 2020 року.

У рекомендаціях парламентських слухань Кабінету Міністрів, зокрема, пропонувалося утворити міжвідомчу робочу групу для розробки удосконалення методології визначення прожиткового мінімуму з урахуванням міжнародних стандартів та досвіду розвинених країн, з подальшим внесенням відповідного законопроекту на розгляд Верховної Ради.

Уряду також рекомендувалося вжити заходів щодо наближення у 2020 році розміру прожиткового мінімуму до його реальної величини з урахуванням оновлення наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг.

Зрештою Кабінет Міністрів України не виконав цих рекомендацій.