«Батьківщина» розпочинає збір підписів за скликання позачергового засідання щодо зниження ціни на газ. Три фракції, а саме: «Слуга народу», «Європейська солідарність» та «Голос», порушили досягнуті під час скликаної на вимогу «Батьківщини» наради у спікера та фактично заблокували роботу ТСК щодо розслідування корупції у НАК «Нафтогаз».

Про це під час брифінгу за результатами засідання ТСК повідомила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

«Ми є свідками подвійних стандартів чинної влади. Як ви думаєте, хто дав команду членам фракцій «Слуга народу» і «Голос» не підтримати на ТСК розслідування корупції «Нафтогазу» і зменшення тарифів? Отримавши команду з найвищих владних кабінетів, вони саботували розслідування корупції. Це свідчить про участь вже нової влади в усіх корупційних оборудках «Нафтогазу». Наша команда не зупиниться, доки не буде ухвалено рішення про розвідування корупції на ТСК», – зазначила Юлія Тимошенко.

За її словами, команда «Батьківщина» продовжить боротьбу за те, щоб  людям виставили справедливі тарифи. Для цього фракція ініціюватиме проведення позачергового засідання та ухвалення законопроєкту про дешевий газ.

«Ми без сумніву зберемо 150 підписів, щоб провести позачергове засідання парламенту з включенням до порядку денного нашого законопроєкту №4680, спрямованого на повернення порядку постачання газу, тепла, гарячої води, який існував до 2014 року. Тоді, нагадаю,  тарифи були понад в 10 разів нижчими. Наш закон зруйнує корупцію, яка є сьогодні!» – переконана лідер «Батьківщини».

Нагадаємо, «Батьківщина» наполягає на ухваленні законопроєкту, який не лише дозволить знизити тарифи втричі, а й припинить корупцію на ринку. Документом пропонується направити на потреби домогосподарств дешевий газ українського видобутку. Імпортний газ, закачаний у сховища влітку за низькими цінами, пропонується продавати людям за ціною закупки, врахувавши лише витрати на його транспортування й зберігання.