У суботу, 17 липня, представниці Національного Демократичного Інституту Марія Ситнік та Тетяна Берецька за підтримки Центру політичної освіти ВО «Батьківщина» провели тренінг для депутатів місцевих рад Львівського району.

Як інформує пресслужба Львівського обласного партосередку, серед найголовніших тем заходу – основи роботи місцевих депутатів та ефективна комунікація із виборцями, зокрема у соціальних мережах.

Тренерки розповіли детально про правове поле місцевого самоврядування, права, обов’язки та організацію роботи депутатів у радах, на виборчому окрузі та громаді в цілому, а також про сутність та принципи планування розвитку громад.

«Децентралізаційна реформа передбачає передачу відповідальності на територіальні громади. У цих умовах особливого значення набуває діяльність депутатів місцевих рад, бо саме від їхніх знань, принциповості та професіоналізму залежить якість прийнятих рішень та можливість успішного розвитку громад»,зазначила очільниця Львівської районної організації ВО «Батьківщина» Уляна Парпан.

Крім того, депутати Рава-Руської міської ради на конкретних прикладах змоделювали практичні ситуації вирішення наболілих проблем у місцевих громадах

Як підсумувала заступниця голови Львівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Алла Жук, кожен, хто на практиці застосовуватиме отримані під час тренінгу знання, набуде цінного досвіду, який прогнозовано буде серед найпотрібніших у діяльності органів місцевого самоврядування.