У неділю, 19 червня, Верховна Рада України серед низки законопроектів проголосувала за Проект Закону № 7459, співавтором якого є народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

Як інформує пресслужба Львівського обласного партосередку «Батьківщини», в умовах збройної агресії Російської Федерації українська держава зобов’язана надійно захистити свій культурно-інформаційний простір від російської пропаганди та загалом негативного впливу Росії.

«Зокрема, це стосується сфери українського книговидання і книгорозповсюдження, на захист якої від впливів «русского міра» спрямовано цей законопроект», – наголосив Михайло Цимбалюк.

За його словами, ключовими цілями законопроєкту є заборона імпорту видавничої продукції з держави-агресора – Російської Федерації, тимчасово окупованих нею територій України та з Республіки Білорусь, посилення законодавчих обмежень щодо ввезення і розповсюдження видавничої продукції антиукраїнського змісту, недопущення руйнівного впливу Росії на український книжковий ринок зсередини.